štvrtok 20. augusta 2015

Recenzia: Garnier Pure All in One micelárna voda

Dnešný príspevok venujem recenzii micelárky od Garnier. Konkrétne bude reč o vode Garnier Pure All in One, ktorú skúšam už doslova nejaký ten piatok, odkedy som v Dánsku. :)

Aby som na začiatku všetko uviedla na správnu mieru, micelárne vody už používam už relatívne dlho, približne asi rok a pol (aj viac), a stále som sa držala pri tých, ktoré sú určené pre citlivú pleť. Používala som vody od Corine de Farme a Mixa, takže táto Garnierka je v podstate moja tretia v poradí.



Ako asi väčšina z vás vie, tak som dlho mala problémy aj s akné (takmer tri roky), ktoré som nakoniec hlavne vďaka strave dala dokopy, no s takou pleťou pre mňa nebolo jednoduché vybrať si niečo, čo mi pleť nerozhádže ešte viac. Vždy pri čistení/odličovaní sčervenám a moja pleť reaguje naozaj na úplne všetko, navyše je náladová, čo znamená, že jeden deň je suchšia, inokedy sa viac mastí a podobne.

Táto voda je určená pre zmiešanú/mastnú a citlivú pleť. Moja pleť tomuto presne zodpovedá, a som prekvapená a zároveň rada, že konečne existuje aj micerálka, ktorá je "ušitá na mieru" môjmu typu pleti :)



Micelárka sľubuje dokonale čistú, odlíčenú a matnú pleť.

Odličovanie:
- zo zvyku sa vždy odličujem 3 vatovými tampónikmi, čo sa niekomu môže zdať veľa, no hneď to objasním :)
- prvým tampónikom odličujem vždy oči - dávam si záležať na tom, aby špirála zišla dolu na 100%
- s druhým tampónikom sa presúvam na zvyšok tváre a dávam dolu ostatný mejkap, tiež to závisí od toho, ako som nalíčená, ak málo, tak väčšinou tu aj skončím.
- tretí tampónik je taký "pre istotu" a vždy ním prejdem ešte celú tvár, aby som si bola istá, že mi naozaj na pleti nič nezostalo, a že je naozaj čistá, pretože aj keď na micelárnych vodách píšu, že stačí jeden ťah a všetko je dolu - nie je to tak celkom pravda :)

No myslím, že tu už to stačí vziať do vlastných rúk, pretože každá máme o niečo inú rutinu. :) V každom prípade, tento môj spôsob mi s touto micelárkou funguje a odličuje super aj po 2 tampónikoch,  čo by som ale možno vytkla je to, že počas odličovania mi akoby rýchlejšie vyschne (?) a mám pocit, že proste potrebujem aj ten tretí tampónik. Možno by som to pripísala tomu sľubovanému zmatneniu, ale môže to byť aj tampónikmi, ktovie. :) V každom prípade, iná micerálka mi toto nerobí (iná micelárka je jedna z vyššie zmienených, ktoré sú pre citlivú peť - bez matujúceho efektu).

Čo sa týka zmatnenia, som viac ako spokojná, pretože nematuje na 100%, ale rozhodne sa nelesknem, a tiež to nepôsobí vyschnutým efektom - mimochodom, táto micelárka rozhodne nevysušuje, takže zmatnenia sa netreba báť. Prikladám sem aj fotku po rannom čistení, a sami posúďte, ako to vyzerá :) Ja by som povedala, že zanecháva taký zdravý vzhľad pleti.

Po odlíčení ale nechá na pleti taký jemne lepivý pocit - neviem ako u vás, ale mne to robí každá micelárna voda, takže to nepokladám za nejaké negatívum. :)



Zhrnutie:
Celkovo som s vodou spokojná, nemám s ňou žiadny problém a dokonca mojej náladovej pleti vôbec nevadí, čo je naozaj super. Odličuje jednoducho, nemusím si s ňou drhnúť oči, s maskarou si poradí ľahko, aj keď som ju neskúšala na vodeodolný mejkap, myslím si, že by jej to nerobilo problém. Na pleti nechá pekný "zdravý finiš", ktorý mne osobne nevadí. Cena - pohybuje sa okolo 6€, čo pre niekoho môže byť veľa, ale myslím si, že na toto 400 ml balenie, je to tak akurát primerané.

Plusy:
+ je určená pre môj typ pleti (konečne!)
+ nedráždi pleť
+ bez obsahu parabénov
+ rýchlo a bezproblémovo odličuje
+ zdravý vzhľad pleti

Mínusy:
- rýchlejšie vyschne na tapóniku pri odličovaní (pripisujem to matujúcemu efektu)


Čo vy a micelárky? :) Skúšali ste už túto vodu? Dajte mi vedieť v komentároch. :)

7 komentárov :

  1. Taky používám tři tampónky na odlíčení. Přesně tak, jak jsi napsala. Na tuto micelárku čtu zatím samou chválu, tak si ji potom asi koupím. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och, a ja som si myslela, že to iba ja tak plytvám :D Odľahlo mi. Ja som ju dnes videla v zľave (v Dánsku síce :D) a normálne ľutujem, že som si nedokúpila do zásoby, aj keď tejto mám ešte tak na 2 mesiace :D

      Odstrániť
  2. Super recenzia! :) minule som sa nad ou v drogérii pozastavila, že by bolo fajn vyskúšať ju :)
    Original copy blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Akurát dnes som sa dostala k článku o testovaní micelárnych vôd nemeckou firmou kde Garnier trošku pohorela čo ma prekvapilo, predbehla ju dokonca aj Balea.

    www.laviealexandras.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť